Barça îl vrea pe Xavi în Clasic

Barcelona a decis să prezinte acuzații prealabile Comisiei de Competiții pentru cartonașul roșu pe care l-a văzut Xavi duminică trecută în meciul dintre Barcelona și Atlético de Madrid. Antrenorul Barça a fost exclus cu puțin timp înainte de pauză pentru observații și gesturi ca răspuns la o decizie a lui Sánchez Martínez.

„A făcut observații tehnice asupra uneia dintre deciziile mele, cu voce tare, făcând gesturi neconsiderate și după ce a fost avertizat în prealabil de al patrulea arbitru”, a scris arbitrul în raportul meciului. Această acțiune a avut loc în minutul 42, cu câteva clipe înainte, Xavi văzuse și el cartonaș galben.

LAPRESSE

Clubul Barça înțelege că nu a existat niciun motiv pentru care antrenorul să fie exmatriculat și de aceea a transmis aceste acuzații anterioare. Ei consideră că nu constituie nicio neglijență și că reacția lor este rezultatul nervilor momentului și că nu există nicio abatere sau protest semnificativ care să merite o sancțiune, așa cum susțin ei în scrisoare. Un alt lucru pe care și-l dorește Barcelona este ca antrenorul său să fie prezent pe banca lui Bernabu în Clásico-ul care se va disputa pe 21 aprilie.

Antrenorul ar putea pierde două meciuri, a fost sancțiunea pe care a primit-o altă dată când a fost exmatriculat în Liga, la care se mai putea adăuga încă unul pentru recidivi . Dacă ar pierde acele trei jocuri, nu ar putea fi în jocul cu Real, care ar fi ultima ocazie de a se implica în lupta pentru titlul de Ligă.

Barcelona înțelege că în niciun caz nu ar putea adăuga acel meci de recidivă, deoarece Comisia nu a făcut acest lucru în alte cazuri. Așa a fost, de exemplu, în cazul lui Mchel, antrenorul Girona, care a fost exmatriculat de două ori în același sezon și în ambele cazuri a fost sancționat cu două jocuri fără unul în plus pentru recidivă. Nu există niciun precedent de ce Xavi ar putea pierde acel al treilea joc.

Scroll to Top